joi, 6 noiembrie 2008

De ce Obama?

- pentru ca America are nevoie de o schimbare
- pentru ca America are nevoie de un presedinte pe care sa-l iubeasca
- pentru ca l-au votat 95% din negri, care astfel si-au vazut implinit visul lor si al stramosilor lor sclavi: primul presedinte negru din istoria Statelor Unite
- pentru ca Bush si republicanii au dus doua razboaie inutile in ultimii 8 ani (Irak, Afghanistan) si au creat tensiuni mari in relatiile cu Rusia, Iran, Coreea de Nord si unele neintelegeri chiar intre statele europene, iar cu Obama sansele pentru mentinerea pacii sunt mai mari decat cu veteranul de razboi McCain
- pentru ca Bush si republicanii au aruncat SUA si lumea intreaga intr-o mare criza financiara
- pentru ca Bush si republicanii au ignorat complet semnalele din ultimii ani cu privire la poluare, SUA fiind alaturi de China cei mai mari poluatori ai lumii
etc...

In aceeasi perioada se desfasoara alegeri si la noi la facultate...



2 comentarii:

Anonim spunea...

Eu nu cred ca se va schimba mare lucru la americani in ceea ce priveste razboaiele inutile. Pentru ei nu sunt inutile, ei au mereu ceva de castigat din orice razboi, daca nu ca tara, atunci prin simplul fapt ca raman in istorie presedintii ca au castigat razboaie.
La americani le pase doar de pielea lor...sa le fie lor bine, nu le pasa de altii. Populatia poate nu este de acord cu razboaiele, insa cei care conduc tara stiu ce au de facut ca sa le fie bine lor si implicit populatiei, care are de castigat din aceste razboaie cu care nu este de acord.

Avantajul cu Obama este ca el deja a intrat in istorie ca fiind primul presedinte de culoare din istoria Statelor Unite ale Americii si astfel nu mai are nevoie sa intre in istorie si cu alta 'realizare', cum ar fi un razboi castigat.
Cat despre criza..nu stiu daca sunt republicanii vinovati...mai nou se spune ca de vina ar fi si principiile lor contabile - US GAAP (Generally Accepted Accounting Principles). Se spune chiar ca ar vrea sa renunte la ele si sa treaca si ei la IFRS (International Financial Reporting Standards).

Concluzionand, eu nu mi-am schimbat parerea despre Statele Unite ale Americii doar fiindca a iesit Obama presedinte...americanii mai au multe de schimbat ca sa ma convinga pe mine sa imi schimb pareera despre ei.

Unknown spunea...

de ce Obama?

pentru ca e capabil. independent de tampeniile facute de Bush, prezidentia lui Obama va fi diferita pentru ca e capabil si are oameni capabili in spate.